فرق اسپرسو با کاپوچینو
فرق اسپرسو با کاپوچینو چیست؟ آیا از تفاوتهای موجود میان اسپرسو و کاپوچینو مطلع هستید؟
از آنجایی که فروشگاه کای کاپ یکی از بهترین عرضهکنندگان قهوه در ایران است به بررسی تفاوتهای موجود میان این دو نوع نوشیدنی گرم میپردازیم تا شناخت بیشتری نسبت به آنها پیدا کنید.
قهوه بر اساس روشهای مختلفی که سرو میشود و دم میکشد به انواع مختلفی تقسیم میشود که یکی از آنها اسپرسو است.
قهوه اسپرسو که متشکل از دانههای عربیکا، روبوستا و لیبریکا است و با درصدهای مختلف از این دانههای قهوه تهیه میشود از نوشیدنیهای اصیل کشور ایتالیا محسوب میشود و این کشور در تاریخ به عنوان مهد قهوه اسپرسو شناخته میشود.
اما به مرور زمان و به دلیل محبوبیت قهوه اسپرسو در کشورهای دیگر این نوشیدنی در سایر کشورها از جمله ایران نیز مورد استفاده قرار گرفت و امروزه یکی از محبوبترین و رایجترین نوشیدنیهای کافی شاپی به حساب میآید.
علاوه بر آن کاپوچینو نیز به میزان زیادی در کشورهای مختلف رواج دارد و به وفور توسط انسانها مورد استفاده قرار میگیرد. اسپرسو و کاپوچینو با هم متفاوت هستند در حالی که بسیاری از افراد نسبت به فرق اسپرسو با کاپوچینو اطلاعات کافی ندارند.
کاپوچینو ریشه در کشور ایتالیا دارد و از این کشور برخاسته است اما روش تهیه آن با اسپرسو متفاوت است و به همین دلیل میخواهیم به بررسی تفاوت قهوه اسپرسو با کاپوچینو بپردازیم.
فرق اسپرسو با کاپوچینو چیست؟
تفاوتهای زیادی میان اسپرسو و کاپوچینو وجود دارد که مهمترین تفاوتهای موجود میان آنها را میتوان مواردی از قبیل زیر شرح داد:
نحوه تهیه و ترکیبات اسپرسو و کاپوچینو
یکی از مهمترین مسائلی که به عنوان فرق اسپرسو با کاپوچینو باید مد نظر قرار دهید نحوه تهیه آنها است. اسپرسو با استفاده از دستگاه قهوه ساز و یا قهوه جوشی تحت عنوان موکاپات آماده میشود و متشکل از پودر قهوه اسپرسو خالص است که هیچ افزودنی در آن اضافه نمیشود اما افراد میتوانند آن را همراه با شکر، کاکائو و… مصرف کنند.
این در حالی است که کاپوچینو متشکل از پودر قهوه اسپرسو، شیر و فوم شیر است و باید برای تهیه آن علاوه بر آنکه به قهوه ساز نیاز است به تجهیزات دیگری نیز همچون فرنچ پرس یا فوم ساز تعبیه شده بر روی دستگاه قهوه ساز نیز نیاز خواهد بود تا به کمک آن بتوان فوم شیر را آماده کرد.
تجهیزات مورد نیاز برای تهیه این دو نوشیدنی
در راستای بررسی فرق اسپرسو با کاپوچینو بررسی تجهیزات مورد نیاز در این راستا نیز مهم است. تجهیزاتی که برای تهیه قهوه اسپرسو مورد نیاز هستند عبارتند از: موکاپات و یا دستگاه اسپرسوساز خانگی یا صنعتی. هر یک از این تجهیزات که برای تهیه اسپرسو به کار میروند شرایط متفاوتی دارند.
به عنوان مثال: موکاپات ابزار کوچکی است که پودر قهوه داخل آن ریخته میشود و سپس آن را بر روی گاز قرار میدهند تا قهوه آماده شود. اما اسپرسو ساز خانگی به صورت نیمه اتوماتیک یا تمام اتوماتیک کار میکند که از انرژی برق بهره میبرد و نیازی به اجاق گاز برای استفاده از آن نیست. اسپرسوسازها برای مصارف خانگی بسیار مناسب هستند.
دستگاه قهوه ساز صنعتی نیز در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرد که این دستگاهها برای تهیه اسپرسو در کافی شاپ مناسب هستند و در خانه به کار برده نمیشوند. در مقایسه با تجهیزات مورد نیاز برای تهیه اسپرسو باید به تجهیزات لازم برای تهیه کاپوچینو نیز اشاره داشته باشیم.
کاپوچینو را میتوان به کمک دستگاههای ذکر شده در فوق تهیه کرد اما بدون در اختیار داشتن این تجهیزات و با یک موکوپات و فرنچ پرس ساده نیز میتوان این نوشیدنی خوش عطر و طعم را تهیه کرد و نیازی نیست که حتماً برای تهیه آن دستگاههای گران قیمت را تهیه نمود.
لازم به ذکر است که قهوه اسپرسو و کاپوچینو به صورت فوری نیز در بازار وجود دارند که با خرید انواع فوری این نوشیدنیها هیچ گونه تجهیزاتی نیاز نیست بلکه با یک لیوان آب جوش میتوان آنها را آماده مصرف کرد و این گزینه برای کسانی مناسب است که دستگاهها و ابزارهای دم کردن قهوه را در اختیار ندارند و یا میخواهند در خارج از خانه یعنی محیط کار و فضاهای دیگر به تهیه کاپوچینو اسپرسو بپردازند.
میزان کافئین موجود در کاپوچینو و اسپرسو
در خصوص فرق اسپرسو با کاپوچینو باید به میزان کافئین موجود در این دو نوشیدنی نیز اشاره کنیم. زیرا برای تهیه کاپوچینو که یک نوشیدنی بر پایه قهوه اسپرسو است معمولاً از قهوه اسپرسو لایت استفاده میشود که میزان کافئین کمتری دارد و طعم آن سبکتر است.
در حالی که قهوه اسپرسو معمولاً به صورت دارک و غلیظ از سوی افراد پسندیده میشود که در این شرایط کافئین آن بالاتر از کاپوچینو خواهد بود.
اما کسانی که به اسپرسو لایت علاقه داشته باشند هم میتوانند از ترکیبات عربیکا و روبوستا به نحوی در اسپرسو استفاده کنند که کافئین آن مانند کاپوچینو کم باشد. به صورت کلی میزان کافئین موجود در این نوشیدنیهای گرم به مقدار پودر دانه قهوه روبوستا در آنها بستگی دارد.
طعم و عطر کاپوچینو و اسپرسو
کاپوچینو و اسپرسو از طعم و عطر یکسانی برخوردار نیستند بلکه در این زمینه متفاوت هستند. در واقع فرق اسپرسو با کاپوچینو در عطر و طعم این است که اسپرسو بسیار تلخ است و بوی شکلاتی تلخ میدهد؛ در حالی که به کار رفتن شیر در تهیه کاپوچینو موجب میشود که از تلخی آن به میزان زیادی کاسته شود و عطر و بوی ملایمتری در آن ایجاد گردد. به همین دلیل کاپوچینو برای کسانی که با تلخی اسپرسو مشکل دارند نوشیدنی مناسبتری خواهد بود.
لازم به ذکر است که میزان رست دانههای قهوه به کار رفته در پودر اسپرسو و درصد و نوع آنها نیز میتواند در تلخی مؤثر باشد که معمولاً برای کاپوچینو از پودر اسپرسو لایتتر استفاده میشود.
میزان غلظت اسپرسو و کاپوچینو
در خصوص فرق اسپرسو با کاپوچینو باید به میزان غلظت آنها نیز اشاره داشته باشیم. اسپرسو به صورت کلی به عنوان یک قهوه بسیار غلیظ شناخته میشود که سایر انواع شیوههای تهیه قهوه از این میزان غلظت برخوردار نیستند.
نه تنها قهوه ترک و فرانسه از غلظت اسپرسو برخوردار نیستند بلکه کاپوچینو نیز از میزان غلظت بسیار کمتری در مقایسه با اسپرسو برخوردار است و یک نوشیدنی لایت شناخته میشود. از طرف دیگر هر چه که میزان رست دانههای قهوه بیشتر باشد به غلظت و طعم تلخ اسپرسو افزوده میشود.
فرق طرز تهیه قهوه اسپرسو با کاپوچینو
طرز تهیه قهوه اسپرسو و کاپوچینو نیز متفاوت است؛ به صورت کلی فرق اسپرسو با کاپوچینو در تهیه را میتوان مواردی از قبیل زیر در نظر گرفت:
تهیه اسپرسو با موکاپات و اسپرسوساز
برای تهیه اسپرسو باید یک الی دو شات پودر قهوه اسپرسو را داخل موکاپات ریخت و مخزن آن را پر کرد و موکاپات را بر روی گاز قرار داد تا قهوه دم بکشد.
در صورتی که از اسپرسو ساز برای این کار استفاده شود نیز باید پودر قهوه را داخل پرتافیلر ریخت و آن را در جایگاه مورد نظر تعبیه شده بر روی دستگاه نصب کرد. سپس با روشن کردن دستگاه، قهوه به صورت اتوماتیک داخل فنجان سرو ریخته میشود.
لازم به ذکر است که باید مخزن آب دستگاه را نیز پر کنید و فنجان سرو را زیر مخزن قرار دهید. علاوه بر آن اگر دستگاه از نوع نیمه اتوماتیک باشد با در نظر گرفتن نشانههای روی دستگاه باید دکمه مورد نظر را فشار دهید تا قهوه به فنجان منتقل شود.
تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز
اگر با استفاده از دستگاه اسپرسوساز نیمه اتوماتیک خانگی بخواهید کاپوچینو تهیه کنید باید یک شات پودر قهوه اسپرسو با روش ذکر شده در فوق تهیه کنید و سپس دکمه نازل بخار را فشار دهید تا دستگاه برای بخار زدن به شیر آماده شود.
سپس با آماده شدن دستگاه باید شیر را با ظرف مناسب زیر نازل بخار قرار دهید تا عملیات گرم شدن شیر انجام شود و سپس فوم شیر نیز از آن به دست آید. در ادامه باید شیر داغ و فوم شیر را به لیوان قهوه اضافه کنید تا کاپوچینوی شما آماده شود.
تهیه کاپوچینو بدون دستگاه اسپرسو ساز
فرق اسپرسو با کاپوچینو در عملآوری آنها بسیار مهم و حائز اهمیت است. کسانی که بخواهند بدون دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو تهیه کنند امکان استفاده از کاپوچینو آماده را خواهند داشت.
اما اگر قصد استفاده از انواع فوری و آماده کاپوچینو را نیز نداشته باشید باید قهوه اسپرسو را با استفاده از موکاپات آماده کنید و سپس به میزان لازم شیر با استفاده از شیرجوش داغ کنید و پس از آن به کمک فرنچ پرس از آن فوم بگیرید. با ترکیب شیر، فوم شیر و قهوه کاپوچینو شما تهیه میشود و میتوانید آن را به همراه شکر، شیرینی، شکلات و… نوش جان فرمایید.
کلام پایانی
فرق اسپرسو با کاپوچینو بسیار بارز است و همین تفاوتها موجب شدهاند تا این دو نوشیدنی از هم مجزا باشند. حال که شناخت کافی و بیشتری نسبت به فرق اسپرسو با کاپوچینو به دست آوردید در صورتی که قصد خرید اسپرسو یا کاپوچینو را دارید از طریق فروشگاه کای کاپ میتوانید به این منظور اقدام کنید و انواع مدلهای مختلف اسپرسو یا کاپوچینو را خریداری نمایید.
فروشگاه کای کاپ اسپرسو فوری، پودر اسپرسو، دانه قهوه اسپرسو، کپسول اسپرسو، کاپوچینو فوری و … را در اختیار شما قرار میدهد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر قسمت محصولات سایت را بررسی کنید و یا با کارشناسان مجرب فروشگاه اینترنتی کای کاپ در ارتباط باشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید