نکاتی که دربارهی حساسیت به زعفران باید بدانید
در رابطه با حساسیت زعفران بیشتر آشنا شویم
آیا از حساسیت های زعفران آشنا هستید؟ آیا شما هم از افرادی هستید که به زعفران حساسیت دارید؟ راهکار چیست؟
اگر شما هم به دنبال پاسخ این سؤالات هستید این مقاله را از دست ندهید، پس با ما همراه باشید.
زعفران به عنوان یکی از ادویه جات بومی کشور ایران شناخته میشود که سابقه پرورش و استفاده از آن به زمانهای خیلی دور باز میگردد. به صورت کلی ایران به عنوان بزرگترین و اولین صادرکننده و همچنین تولیدکننده زعفران در جهان شناخته میشود که مهد پرورش آن استان خراسان است، اما با این وجود در برخی از شهرهای دیگر نیز به ندرت کشت و پرورش زعفران انجام میشود.
زعفران یک ماده بسیار پر خاصیت است که در جهت برطرف کردن بسیاری از بیماریها به کار برده میشود، اما اصلیترین علت استفاده از آن طعم و بوی خوش است که به همین دلیل در غذاهای ایرانی از آن استفاده میشود؛ اما مصرف بیش از حد آن بدون مضرات نیست و این امکان وجود دارد که مضراتی در آن برای برخی از افراد وجود داشته باشد.
آیا زعفران حساسیت زا است؟
زعفران که تحت عنوان طلای سرخ نیز شناخته میشود یک نوع ماده حساسیتزا است که در برخی از مواقع میتواند موجب بروز حساسیت در افراد شود.
به همین دلیل باید در مصرف این ماده جوانب مختلف را در نظر بگیرید و چنانچه احساس کردید به آن حساسیت دارید از مصرف آن بپرهیزید یا با پزشک مشورت کنید.
حساسیت به زعفران چگونه است؟
حساسیت به زعفران معمولاً به شکل آلرژی خود را نشان میدهد و پوست را تحت تأثیر قرار میدهد. کسانی که به زعفران آلرژی دارند معمولاً در مواقع تماس با زعفران دچار آلرژی پوستی میشوند و تا زمانی که به آن دست نزنند مشکلی پیدا نمیکنند.
در حالی که برخی از انواع دیگر حساسیت حتی با تنفس نیز افراد را تحت تأثیر قرار میدهند. آلرژی داشتن به زعفران معمولاً با علائمی از قبیل: تورم، خارش، کهیر، مشکلات تنفسی، خس خس سینه، تنگی نفس، تورم لب و زبان و… همراه است؛ اما گاهی اوقات واکنشهای آلرژیک تحریککننده و بیماریهای خطرناکتر به وجود میآورد.
آنافیلاکسی و حساسیت به زعفران
آنافیلاکسی یک بیماری آلرژیک است که تحت عنوان بیش دفاعی نیز شناخته میشود و خطرات آن بسیار جدی و تهدیدکننده هستند، زیرا این بیماری آلرژیک میتواند به مرگ منجر شود.
همچنین آنافیلاکسی با علائم زیادی همراه است که مهمترین علائم جلدی آن عبارتند از: خارش و ایجاد ضایعات جلدی اما علاوه بر آن مشکلات دیگری همچون تورم گلو و افت فشار خون نیز بر اثر این بیماری به وقوع میپیوندد.
حساسیت به گرده گل زعفران
گرده گل زعفران از آلرژیزاترین بخشهای زعفران است که معمولاً در حین پاک کردن زعفران الک میشود و از زعفران جدا میشود. گرده گل زعفران از قسمت زرد رنگ آن به کلاله قرمز رنگ آن میچسبد و با برداشت و خشک کردن زعفران از آن جدا نمیشود.
میتوان گفت گرده گل زعفران نیز از بخشهای قابل استفاده آن است که مانند سایر بخشها فروخته میشود و در غذا مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که گرده گل نسبت به خود زعفران رنگ روشنتری دارد و عطر و بوی آن کمتر از قسمتهای اصلی زعفران است.
اما با این وجود حساسیت به گرده گل زعفران در بسیاری از افراد به وجود میآید و کسانی که به خشک کردن یا پرورش دادن زعفران میپردازند بیشتر در معرض ابتلا به این حساسیتها هستند که تماس مستقیم با آن برقرار میکنند.
نکاتی که دربارهی آلرژی داشتن به زعفران باید بدانید
نکاتی که دربارهی حساسیت به زعفران باید بدانید بسیار حائز اهمیت هستند و کسانی که زمینه آسم، آلرژی و هر گونه حساسیت دیگری را دارند بیشتر از دیگران باید به این نکات توجه داشته باشند. این موارد از قبیل زیر خواهند بود:
کسانی که به آنافیلاکسی مبتلا هستند باید حتماً از مصرف زغفران و یا قرار گرفتن در مجاورت آن بپرهیزند تا سلامتی آنها به خطر نیوفتد. این افراد نه تنها باید از تماس فیزیکی با زعفران بپرهیزند بلکه باید از مصرف آن در غذا نیز اجتناب کنند.
در صورت ایجاد آلرژی به زعفران و ایجاد علائم خطرناک مانند: تنگی نفس باید حتماً شخص را به بیمارستان منتقل کنید تا از حاد شدن وضعیت او جلوگیری به عمل آید و تحت کنترل پزشک قرار بگیرد.
افزایش شدت حساسیت به زعفران در برخی از افراد میتواند منجر بهایست قلبی شود و حملات قلبی را به وجود آورد. این مسأله موجب میشود که در صورت بروز این مشکلات نیاز به مراجعه سریع و فوری به پزشک باشد.
در صورتی که به دلیل آلرژی به زعفران دچار علائم خاص شدید به هیچ وجه نباید به شکل خودسر و بدون مشورت پزشک به مصرف دارو بپردازید زیرا این موضوع میتواند وضعیت آلرژی ایجاد شده را حادتر کند و خطرات بیشتری به وجود آورد.
آیا کیفیت زعفران در حساسیت تأثیرگذار است؟
شاید برایتان عجیب به نظر برسد که کیفیت زعفران در حساسیت امری مؤثر است. متأسفانه بیکیفیت بودن زعفران و تقلبی بودن موجب افزایش میزان آلرژی به این ماده میشود و از سوی دیگر زعفرانهای تقلبی و بیکیفیت فاقد خاصیت هستند و هیچ تأثیر مثبتی بر روی بدن نمیگذارند بلکه از سوی دیگر باعث بروز عوارض و آلرژی نیز میشوند.
در حالی که زعفران درجه یک ومرغوب به میزان بسیار کمتری باعث بروز آلرژی در افراد میشود و خواص بسیار زیادی برای بدن به همراه دارد.
حساسیت به خوردن زعفران
نه تنها گرده گل زعفران موجب بروز آلرژی میشود بلکه خوردن آن نیز در این زمینه تأثیرگذار است. آلرژی داشتن به خوردن زعفران همچون موارد دیگر میتواند با بروز التهاب و تورم در زبان و گلو پدیدار شود و به شکل مشکلات جلدی، خارش، کهیر و تنگی تنفس خود را نمایش دهد.
اما معمولاً ابتلا به حساسیت ناشی از زعفران در زمان تماس فیزیکی برقرار کردن با آن بیشتر اتفاق میافتد.
زعفران برای چه کسانی ضرر دارد؟
مصرف زعفران برای برخی از افراد که در شرایط جسمی خاصی قرار گرفتهاند به هیچ وجه توصیه نمیشود و پزشک مصرف این ماده خوراکی را برای کسانی که در وضعیت ذکر شده در زیر قرار گرفتهاند مفید نمیداند. این افراد عبارتند از:
- افرادی که به اختلال دو قطبی مبتلا باشند
- افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند
- کسانی که سابقه و زمینه آلرژی و آسم داشته باشند
- افرادی که مبتلا به دیابت هستند
- کسانی که فشار خون پایینی داشته باشند
- زنانی که در دوره بارداری یا شیردهی قرار گرفتهاند
- کسانی که باید عمل جراحی تحت بیهوشی انجام دهند
- افرادی که سابقه مشکلات و بیماریهای کلیوی دارند
- کسانی که از حساسیت شدید رنج میبرند
- افرادی که مبتلا به آنافیلاکسی هستند
مصرف زعفران برای تمامی این افراد مضر و پر خطر است که باید از خوردن یا تماس با آن بپرهیزند و یا زیر نظر پزشک این ماده غذایی را میل کنند.
علائم حساسیت به زعفران در کودکان
آلرژی داشتن به زعفران به بزرگسالان اختصاص ندارد بلکه ممکن است از سنین کودکی یا حتی نوزادی در کودکان پدیدار شود. همچنین از آنجایی که کودکان دارای بدن ضعیفتر و حساستری در مقایسه با بزرگسالان هستند این امکان وجود دارد که آلرژی به زعفران در آنها حادتر باشد و با مشکلات بیشتری همراه باشد.
مهمترین علائم حساسیت به زعفران در کودکان از قبیل زیر مد نظر قرار گرفته میشود:
- عطسه
- کهیر
- خارش
- تورم
- تنگی نفس
- آبریزش بینی
- آنافیلاکسی
با وجود این شرایط باید حتماً از عدم وجود حساسیت به زعفران در کودکان مطمئن شوید و از سنین دو سال به بالا زعفران را در وعدههای خوراکی کودک قرار دهید که البته در این زمان نیز نباید این ماده غذایی بیش از حد برای کودک مصرف شود.
سخن پایانی
نکاتی که دربارهی آلرژی داشتن به زعفران باید بدانید را شرح دادیم تا شناخت بیشتری نسبت به این ماده غذایی سنتی داشته باشید. همانطور که اشاره شد با کیفیتترین انواع زعفران بیخطر و ایمن هستند و با خیال آسوده میتوانید از آنها استفاده کنید.
خرید زعفران درجه یک ایرانی را میتوانید از فروشگاه کای کاپ انجام دهید و از کیفیت بالای این زعفرانها بهرهمند گردید تا نه تنها دچار حساسیت نشوید بلکه از خواص مهم آنها نیز بهرهمند شوید.
کای کاپ از بهترین مجموعههای فعال اینترنتی است که علاوه بر زعفران به فروش قهوه، دمنوش و… میپردازد. چنانچه به کسب اطلاعات بیشتری نیازمند هستید از طریق تلفنهای تماس با ما در ارتباط باشید یا به بررسی بخشهای دیگر وب سایت بپردازید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید