نکات مهم برای خرید زعفران با کیفیت و اصل
همانطور که در جریان هستید همواره پیش از خرید هر محصولی باید اطلاعات جامع و کاملی راجع به آن داشته باشیم تا بتوانیم بهترین ورژن آن را با مناسبترین قیمت خریداری کنیم. در راستای تحقق این هدف ما با بیان نکات مهم برای خرید زعفران به شما خواهیم آموخت که چگونه با اجرای چند ترفند ساده، اصیلترین نوع این کالای تجاری را خریداری نمایید.
با توجه به اینکه بازار عرضه و تقاضای این طلای سرخ با یکدیگر مطابقت چندانی ندارد، تقاضای بالا و عرضه پایین آن منجر به کمیابی این محصول و در نهایت بالا رفتن قیمت آن شده است.
این مسئله منجر شده تا کلاهبرداران با فروش زعفرانهای نامرغوب و فیک برای خود کار و کاسبی راه بیندازند. در ادامه مباحث به شما خواهیم گفت که چگونه از سودجویی آنها جلوگیری به عمل آورید.
یکی از نکات مهم برای خرید زعفران این است که بدانید یک مثقال زعفران چند گرم است؟ در واقع یک مثقال زعفران معادل ۴.۶ گرم است؛ با این حال بسیاری از فروشندگان و حتی برندهای تولید کننده سعی میکنند با کم کردن وزن آن، به سود بیشتری دست یابند! درست همین جاست که مثل همیشه اهمیت اعتبار فروشگاه و مرکز خرید بیش از پیش خودنمایی میکند.
به همین خاطر به شما توصیه میکنیم که محصولات مورد نیاز خود را از وب سایت فروشگاهی کای کاپ خریداری کنید؛ تیم تخصصی کای کاپ علاوه بر اینکه از ارائه محصولات غیر اصل خودداری کرده، بلکه به طرز منصفانه ای محصولاتش را قیمت گذاری کرده به طور جدی از کم فروشی پرهیز میکند.
نکات مهم برای خرید زعفران
یکی دیگر از نکات مهم برای خرید زعفران این است که درجه کیفی هر نوع زعفران را بشناسید. طبق استانداردهای آزمایشگاهی، انواع زعفران را به چهار سطح کیفی ممتاز، درجه یک، درجه ۲ و درجه ۳ تقسیم میکنند. این سطحبندی با اندازهگیری معیارهای متعددی از جمله میزان ناخالصی، رطوبت، کروسین و غیره صورت میگیرد.
شمار زیادی از مشتریان که با این مسئله آشنایی ندارند ممکن است زعفرانهای بیکیفیت را به قیمت زعفران درجه یک و ممتاز خریداری کنند. بنابراین تاکید میکنیم در این زمینه نهایت دقت و توجه خود را به کار گیرید تا کلاهبرداران و سودجویان را به اهداف شوم شان نرسانید.
توجه به بافت زعفران از دیگر نکات مهم برای خرید زعفران به شمار میرود؛ یک زعفران مرغوب بافتی سالم داشته و در عین ترد بودن نباید رشتههای آن شکسته و خورد شده باشد.
ظاهری یکنواخت و یکسان از دیگر پارامترهای تعیین کننده یک زعفران اورجینال به شمار میرود. نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد توجه به طعم و رنگ زعفران است.
جالب است بدانید یک زعفران مرغوب برای رنگ دهی به زمان بیشتری نیاز دارد؛ از این رو اگر زعفران سریعا رنگ داد و یا اینکه مزه ای شیرین داشت در تقلبی بودن آن شک نکنید! چرا که رنگ دهی فوری نشان دهنده استفاده از رنگهای مصنوعی است.
انواع زعفران را بشناسید!
از دیگر نکات مهم برای خرید زعفران این است که انواع زعفران را بشناسید. برای ارتقای هرچه بیشتر اطلاعات شما در این زمینه، ما در ادامه همین بخش چهار مورد از مطرحترین و مرسومترین انواع زعفران را خدمت شما دوستان عزیز معرفی خواهیم کرد:
- زعفران نگین: هنگام پاک کردن زعفران نگین، وقت و دقت بسیار زیادی صرف میشود تا نیروهای انسانی بتوانند به درستی قسمت انتهایی پرچم را درست از قسمت سه شاخه شدن کلاله برش دهند. دشوار بودن مراحل فرآوری این نوع زعفران باعث شده است که با قیمت بالاتری برای مشتری تمام شود. اگرچه زعفران نگین در مقایسه با زعفران سرگل ناخالصی بیشتری دارد، اما به علت متصل بودن رشتههای زعفران به یکدیگر امکان و احتمال تقلب در آن بسیار پایینتر است.
- زعفران شبه نگین: اگر در پروسه فرآوری زعفران نگین به ویژه مراحل برش و پاک کردن آن، زمان و دقت لازم به کار گرفته نشود، و همچنین به طور کلی معیارهای استاندارد در تولید زعفران نگین به شکل اصولی رعایت نگردد، به محصول نهایی زعفران شبه نگین اطلاق میشود. رشتههای زعفران شبه نگین برشهایی غیر یکسان دارند.
- زعفران سرگل: شاید بتوان گفت که کاربردیترین و بهترین نوع زعفران، سرگل است.در ساختار این زعفران قسمتهای خامه و کلاله به طور کامل از یکدیگر تفکیک شدهاند. زعفران سرگل تنها شامل قسمتهای سرخ رنگ کلاله گیاه زعفران با بالاترین درصد خلوص میباشد؛ در بافت آن خبری از قسمتهای سفید رنگ پرچم و زرد رنگ خامه (که ارزش کیفی ندارند) نیست! اگر میخواهید با جزئیات بیشتری در خصوص این نوع زعفران اطلاعات کسب کنید به سایر مقالات وب سایت کای کاپ مراجعه نمایید.
- زعفران دختر پیچ: در ساختار این نوع زعفران درست برعکس زعفران سرگل، بخش زیادی از پرچم گیاه زعفران به چشم میخورد. در حقیقت رشتههای زعفران حدود ۳ الی ۴ سانت پایینتر از کلاله برش میخورند. صادقانه باید گفت که این نوع زعفران زیاد کاربردی نیست و در مقایسه با سایر انواع زعفران درصد خلوص بسیار کمتری دارد.
عوامل موثر بر کیفیت زعفران
شناخت عوامل موثر بر کیفیت زعفران یکی دیگر از ترفندها و نکات مهم برای خرید زعفران به شمار میرود. فراموش نکنید که کیفیت نهایی این ادویه خوشمزه در گرو عوامل متعددی است. از جمله این عوامل میتوان به شرایط رشد گیاه زعفران، مراحل کاشت و برداشت، فرآوری و در نهایت نگهداری زعفران اشاره کرد.
کشت زعفران آب و هوای مناسبی را میطلبد؛ ضمناً برای پیشگیری از رشد کپک می بایست رشتههای آن با دست برداشت شده و سریعا خشک گردد. در حالتی که کشت زعفران در آب و هوای نامناسب صورت بگیرد و یا اینکه فرایند خشک شدن آن ناقص باشد و در بافت آن رطوبت به چشم بخورد قطعاً کیفیت نهایی محصول با اختلالاتی مواجه خواهد شد.
وجود ناخالصیها در لابلای رشتهها جز عوامل موثر بر کیفیت زعفران شناخته شده است. بنابراین میتوان گفت که یکی از نکات مهم برای خرید زعفران این است که توجه کنید محصول نهایی عاری از هرگونه ناخالصی از جمله مواد خارجی، گلبرگها و یا حتی حشرات ریز باشد.
از آنجایی که این ادویه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مشتقات تقلبی از آن رواج یافته و تعیین کیفیت نهایی محصول میتواند واقعاً چالش برانگیز باشد! تا اینجای کار هر دستورالعملی را که آموزش دادیم اگر به شکل اصولی رعایت شود قطعاً شما را به نتیجهای مطلوب و ایدهآل خواهد رساند.
نکات مهم در خرید و نحوه نگهداری زعفران
از دیگر نکات مهم برای خرید زعفران توجه به بستهبندی و همچنین نحوه نگهداری زعفران میباشد. این طلای سرخ را باید در ظروف دربسته و غیر قابل نفوذ نگهداری کنند. محیط نگهداری نیز باید تاریک و به دور از هر گونه نور مستقیم خورشید و یا رطوبت و گرما باشد. این مسئله به ظاهر ساده به طور مستقیم میتواند کیفیت نهایی زعفران را تحت تاثیر خود قرار دهد.
برای حفظ کیفیت و پیشگیری از افت سطح کیفی این محصول توصیه میشود آن را در مقادیر کم نگهداری کنید. اگر بستهبندی زعفران هوا را از خود عبور دهد به مرور عطر و طعم محتوای آن دستخوش تغییراتی خواهد شد.
شما با اطلاع از نحوه نگهداری زعفران و همچنین رعایت نکات مهم برای خرید زعفران، عادل خواهید بود زعفران را تا دو سال نگهداری کنید! نکته دیگری که در خصوص بستهبندی این محصول وجود دارد این است که باید روی آن نام تولید کننده، عیار و ارزش زعفران و همچنین کشور مبدا حتماً ذکر شود.
در ضمن بهتر است از بستهبندیهای غیرشفاف که نور را از خود عبور نمیدهند استفاده کنند تا کیفیت آن مختل نشود. با در نظر گرفتن این نکات جزئی شما مطمئن خواهید شد که بهترین محصول را در قبال هزینهای که پرداخت کردهاید دریافت میکنید.
بهترین زعفران چه زعفرانی است؟
بدون شک اگر شما نکات مهم برای خرید زعفران را بدانید قادر خواهید بود تشخیص دهید که بهترین زعفران چه زعفرانی است؟
اگر بخواهیم یک مقایسه کلی بین زعفرانهای بستهبندی و زعفرانهای کیلویی انجام دهیم، باید گفت که زعفرانهای بستهبندی شده از آنجا که تحت کنترل دقیق استانداردهای بین المللی هستند لذا همین مسئله میتواند تضمین کننده اصالت آنها باشد.
این در حالی است که اگر قصد خرید زعفران فله را داشته باشید خبری از این کنترلهای کیفی و تضمین اصالت نخواهد بود.
در پاسخ به این سوال که بهترین زعفران چه زعفرانی است ما دو راهکارهای قابل اجرا را شرح خواهیم داد که با اجرای این ترفندها به پاسخ سوال فوق خواهید رسید:
- تشخیص بهترین زعفران با مزه کردن آن: هنگامی که رشتههای زعفران اصلی روی زبان قرار میگیرد، طعم گس و تلخ آن به وضوح احساس میگردد؛ با اجرای این ترفند اگر شما طعم شیرینی را احساس کردید، به احتمال زیاد زعفران شما فیک و تقلبی است.
- تشخیص بهترین زعفران با بوییدن آن: این ترفند میتواند یکی از نکات مهم برای خرید زعفران نیز به شمار برود. شما با بوییدن رشتههای زعفران اصل، رایحه شیرینی لایتی را احساس خواهید کرد. زعفرانهای تقلبی معمولا از خود رایحه ای به فضا ساطع نمیکنند.
شناخت این موضوع که بهترین زعفران چه زعفرانی است تنها به دو مورد فوق محدود نمیگردد. راهکارهای متعدد دیگری وجود دارد که میتوانید از آنها به عنوان ترفندها و نکات مهم برای خرید زعفران بهره ببرید.
به عنوان مثال میتوانید زعفران اصیل را با آزمایش آب، تست جوش شیرین و حتی آزمایش شعله تشخیص دهید. امیدواریم با اجرای مو به موی دستورالعملهای شرح شده در مطالب فوق بتوانید یک خرید ایدهآل را تجربه کنید. برای راهنمایی بیشتر میتوانید با کارشناسان مجرب فروشگاه اینترنتی کای کاپ در ارتباط باشید.
اولین دیدگاه را ثبت کنید